MĄKI PANIERKOWE







Mąki panierkowe to mąki funkcjonalne FHT, stosowane jako baza jedno, dwu lub trzyetapowych panierów. Dzięki zastosowaniu naturalnych czynników obróbki, a więc wody i temperatury otrzymujemy produkt, który ma czystą etykietę, dużą stabilność, odpowiednią lepkość i obniżony poziom mikrobiologii.
Tak modyfikowana mąka pozwala uzyskać paniery o doskonałej chrupkości, stabilnym kolorze po wysmażeniu oraz zachować soczystość i smak panierowanego produktu.
Na bazie mąki panierkowej można wytwarzać paniery suche i mokre, stosowane w produkcji żywności chłodzonej oraz mrożonej, w przemyśle mięsnym, rybnym i owocowo-warzywnym.
Dział handlowy
dane
SILESIAN Flour Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 34
57-220 Ziębice
NIP: 8871806124
REGON: 022089856
KRS: 0000452675
BDO: 000107964
Copyright © 2025