+48 74 81 62 730 biuro@sflour.pl

MĄKI PANIERKOWE

Mąki panierkowe to mąki funkcjonalne FHT, stosowane jako baza jedno, dwu lub trzyetapowych panierów. Dzięki zastosowaniu naturalnych czynników obróbki, a więc wody i temperatury otrzymujemy produkt, który ma czystą etykietę, dużą stabilność, odpowiednią lepkość i obniżony poziom mikrobiologii.

Tak modyfikowana mąka pozwala uzyskać paniery o doskonałej chrupkości, stabilnym kolorze po wysmażeniu oraz zachować soczystość i smak panierowanego produktu.

Na bazie mąki panierkowej można wytwarzać paniery suche i mokre, stosowane w produkcji żywności chłodzonej oraz mrożonej, w przemyśle mięsnym, rybnym i owocowo-warzywnym.

Dział handlowy

Michał Zaremba

tel.  663 877 708
mail: sales@sflour.pl

 

9 + 7 =

dane

SILESIAN Flour Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 34
57-220 Ziębice

NIP: 8871806124
REGON: 022089856
KRS: 0000452675
BDO: 000107964

Copyright © 2025